_DSC3670_f2

Global Podd #11: Blott Sverige svenska utedass har

”Svenskar är farliga, de luktar illa och alla har hundar!” Och, som om inte det vore illa nog, försöker vi också få människor att älska våra gamla utedass.

Sverige och svenskarna betraktar sig som ”lagomast” i världen, men ser man till den globala värderingskartan så är Sverige tvärtom världens värsta extremist: våra värderingar skiljer sig starkt, också från många andra nordeuropeiska länder. Så hur gör man för att bli en riktig svensk? Vilka koder, mönster och regler behöver man följa? Swedishness – finns den?

Global Podd diskuterar Sverige, svenskhet, mångfald och hur man bäst gör för att bli en fullvärdig medlem av båtklubben med Kowsar Aden, social entreprenör, Amjad Aloud, kommunikationsstrateg och Mattias Svensson, debattör och långtifrån en vanlig Svensson.

Lyssna och ladda ner podden här.

Programledare: David Isaksson

Producent: Estrid Bengtsdotter

Vinjettmusik: J-P Wall

Global Podd görs med stöd från Union to Union

 


Till poddarkivet